HR-automatisering

HR-avdelningen är en av företagets mest centrala avdelningar. Genom att automatisera HR-organisationens processer görs arbetet enklare från rekrytering till offboarding, inte bara lokalt utan för företaget i stort, till en lägre kostnad.

Det här är HR-automatisering

HR-automatisering handlar om att frigöra HR-personalen från tidskrävande, manuella arbetsuppgifter. Tid som kan användas till att fokusera på mer komplexa, övergripande frågor.

Genom att automatisera rutinärenden, processer och återkommande arbetsuppgifter kan företag och organisationer spara tid och sänka kostnaderna för HR-funktionen – samtidigt som medarbetarna får bättre och snabbare service. Automatisering skapar struktur och höjer effektiviteten.

Fördelar med att automatisera HR

Ger en bättre användarupplevelse.

Frigör tid för HR-medarbetarna.

Kortar svarstiderna för alla arbetslivsrelaterade frågor.

Gör det möjligt att hantera, prioritera och följa upp ärenden på ett mer strukturerat och effektivt sätt.

Exempel på HR-funktioner som kan automatiseras

HR-funktionen har många arbetsuppgifter som förenklas med automatisering. Det kan till exempel förenkla administrationen kring varje nyrekrytering genom att alla nödvändiga dokument hanteras av systemet. Kompletterar du HR-lösningen med en AI-applikation kan du dessutom göra onboarding-processen mer interaktiv. Tänk chatbot som guidar och ger den nya kollegan extra stöd vid behov! Här har vi listat fler områden där manuella rutiner kan automatiseras:

Netgains erbjudande inom
HR-automatisering

Netgain arbetar med cloudplattformen ServiceNow som verktyg för automatisering av HR-funktionen. Om ServiceNow-plattformen redan är implementerad på IT-avdelningen är det förstås extra smidigt att bygga på med HR-applikationerna!

Vill du veta mer? Kontakta oss så hör vi av oss!  

Vill du prata med en Netgainare?

Du når oss enkelt på telefon och mail, du kan även fylla i formuläret så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Meny