Robotisering

Robotisering ger obegränsade möjligheter att frigöra sig från administrativa arbetsuppgifter. Oavsett om du har börjat titta på robotisering eller har lång erfarenhet av robotiseringsprojekt kan vi på Netgain hjälpa dig. Vi är specialister på robotisering av affärsprocesser i stora system, från start till mål.

Vad är robotisering?

Robotisering betyder att en robot utför arbetsuppgifter som idag är manuella eller till viss del automatiserade och utförs i ett eller flera system av användare. Robotisering frigör tid inom en rad olika områden och är ett perfekt verktyg för att effektivisera processer som innehåller manuella steg. Skillnaden mot traditionell automatisering är att en robot kan arbeta som en egen användare i befintlig mjukvara.

Genom att anpassa en mjukvarurobot på datorn kan roboten utföra standardiserade och repetitiva uppgifter som går att identifiera. Det kan handla om att flytta och verifiera data mellan olika system, att scanna, OCR-tolka och verifiera inkommande dokument eller bilagor samt flytta dess data vidare till rätt system. Arbetsuppgifter som tar tid manuellt men som en robot utför desto snabbare. Netgain hjälper dig hela vägen genom processen i alla typer av projekt.

Fördelar med att robotisera

Minimerar monotont rutinarbete
Optimerar processer och kostnader
Ger höjd kvalitet och effektivitet
Ökar konkurrenskraften
Frigör tid – låt robotarna göra jobbet istället
Kan hantera stora volymer, dygnet runt
Snabbar upp processer

Robotisering inom alla områden

Det finns egentligen ingen gräns för vad man kan robotisera, och hur mycket. Varje företag har sina speciella förutsättningar, mål och sätt att arbeta. Men en sak är säker. Robotisering blir allt vanligare och finns inom alla områden och funktioner: betalningar, fakturahantering, rapportsammanställning, löneadministration, onboarding/offboarding och orderhantering, för att nämna några exempel.

Automatisera med Netgain Kickstart

Nyfiken på vad en digital medarbetare kan automatisera i din verksamhet? Med Netgain Kickstart kommer du igång på 4-6 veckor och får prova på RPA och se vilken effekt det har på organisationen. Du kan även få en genomlysning av din nuvarande RPA-lösning för en omstart och boost som tar er RPA-satsning till nästa nivå.

Vill du veta mer? Kontakta oss så hör vi av oss!

Meny