Bli Saras nya kollega!

Alla

Bli Netgains nya medarbetare!

Lagspelare viktigare än programmeringsgudar om Sara får bestämma

Sara Lindberg arbetar sedan tre år tillbaka som utvecklare på Netgain. Under hösten gick flyttlasset söderut. Efter tre år på Karlstadskontoret tog Sara chansen och flyttade in på vårt nya kontor i Göteborg för att fortsätta att utveckla lösningar för våra kunder. En möjlighet och en utmaning på en och samma gång.

– På Netgains kontor i Karlstad jobbade jag tillsammans med flera av mina kurskamrater från universitetet. Min upplevelse är att Netgain verkligen vågar satsa på de unga, nybakade studenterna. De allra flesta är dessutom kvar, vilket tyder på bra sammanhållning och teamkänsla, berättar Sara som nu börjar känna sig varm i kläder även på Göteborgskontoret.

Inom Netgain finns i huvudsak två affärsområden – Planning och Automation – där Sara hittills främst har arbetat med automationsprocesser. Senast har hon arbetat med ett större projekt för Telias e-hälsosatsning där Netgain har byggt flertalet lösningar i portalen, läs mer om det här>.

Hur ser din arbetsdag ut?
– Jag arbetar nära tillsammans med våra projektledare med olika typer av flöden i processerna som vi bygger åt våra kunder. I Telias fall har jag fått nytta av mina webbutvecklarkunskaper då jag har byggt många av de olika formulären som ska användas av både slutanvändaren och kunden som använder Telias nya portal.

Netgain har flera kontor runt om i landet. Hur funkar samarbetet internt?
   – När vi startar upp ett nytt projekt träffas vi alltid på ”riktigt” och går igenom vem som ska göra vad. Vi har hela tiden en nära dialog när projektet väl är igång. Eftersom jag är utvecklare blir det mycket självständigt arbete också, vilket passar mig bra. När ett projekt är i förvaltningsfasen blir det ofta jag som får en första återkoppling från kunderna. De kanske behöver utveckla fler processer som de upptäcker över tid. Då sluts cirkeln. En Business Analyst, en projektledare och kanske jag själv sätter oss tillsammans och försöker utveckla kundens nya önskemål. En ny fas påbörjas för att hjälpa kunden vidare i ett nytt projekt.

Varför tycker du att man ska söka jobb hos Netgain?

– Netgain vågar satsa på unga, duktiga människor. Det finns bra utvecklingsmöjligheter och framförallt så får man chansen att arbeta med flera olika branscher. Allt ifrån Huddinge kommun till globala, stora Sandvik för att bara nämna några. Våra kunder har olika utmaningar som vi hjälper dem att lösa oavsett typ av företag. Gillar du spännande utmaningar ska du absolut komma till Netgain.

Vilka egenskaper har dina nya kollegor om du får bestämma?

– Att vara glad och positiv funkar naturligtvis på alla arbetsplatser. Man ska våga ta för sig och inte vara rädd för att hoppa in i nya projekt. Man behöver inte vara programmeringsgud, vilket många verkar tro. Man ska förstå och vara duktig på programmering. Det kan man komma långt med hos oss på Netgain, säger Sara till sist och ler.

Här hittar du alla lediga tjänster hos Netgain just nu

Dela

Föregående nyhet
Telia skriver om nya tekniska lösningar inom ehälsa
Nästa nyhet
God Jul önskar vi på Netgain!

Fler nyheter

Alla

Nytt kontor i Malmö

Pressmeddelande 2021-09-07 Netgain öppnar kontor i Malmö För att möta en ökad efterfrågan öppnar Netgain nu även ett…
Alla

Roboten GÅrdon

Pressmeddelande 2021-06-30 Roboten GÅrdon frigör tid för mer värdeskapande aktiviteter Gästrike återvinnare automatiserade ärendehandläggningen för två ärendetyper gällande…
Meny