Förståelse för kundens behov lika viktigt som systemutveckling

På Netgains kontor i Karlstad arbetar utvecklaren Karolin Albinsson sedan ett och ett halvt år tillbaka. Efter studier i system- och datavetenskap tog hon en annorlunda väg in till Netgain via en praktikplats. Just idag har hon pausat utvecklarjobbet för att styra upp företagets rekryteringsmingel. Klyschan ”ingen dag är den andra lik” har fått en verklig mening på Netgain tycker Karolin som stormtrivs på jobbet.

En vanlig dag utan mingelförberedelser arbetar Karolin i flera olika projekt parallellt. Hon är en av teammedlemmarna i ett automatiseringsprojekt hos vårdleverantören Inera. Hos en annan kund är hon mitt inne i ett förvaltningsarbete. En del av Karolins arbetsvecka viks dessutom för arbete på Netgains support.
– Jag gillar omväxlingen i de olika projekten. I ett av arbetsteamen ska jag hitta en smart lösning för att kapa tid för en gammal manuell rutin. I ett annat utvecklar jag förvaltningslösningar. Vissa dagar arbetar jag direkt med våra kunder och hjälper dem via vår egen support. För mig handlar det om att vara ödmjuk och kunna samarbeta i grupp likväl som att kunna arbeta individuellt med programmering.

Delaktig från ax till limpa

Karolin Albinsson poängterar att systemutveckling och programmering hos Netgain inte bara är att koda. Att sätta kundens behov i en kontext och ha en förståelse för kundens verksamhet är minst lika viktigt.
– Under min relativt korta tid här på Netgain har jag lärt mig otroligt mycket. Jag har insyn i analys- och designfasen samtidigt som jag verkligen kan påverka utvecklingsfasen i ett projekt. Det finns inga murar mellan våra olika arbetsroller vilket är en enorm styrka när man arbetar som ett team tillsammans för att hjälpa kunden.

Kontoret i Karlstad är ett av fyra Netgainkontor. Karolin har i dagsläget tretton hemmakontorskollegor. Fler är på väg in.
– Vi växer vilket känns kul och stimulerade. Jag upplever att Netgain andas tilltro och tillit. Jag har förväntningar på mig att göra ett bra jobb, men jag får själv ansvara för hur och var jag gör det så länge det är förankrat hos kollegorna. Om jag vill byta miljö och sitta på vårt Stockholmskontor ett par dagar så är det okej. Behöver jag stänga in mig hemma för att arbeta helt avskilt går det också. Det ger en bra frihetskänsla.

Utvecklingsmöjligheter för den som vill mer

Karolins önskeegenskaper hos de nya kollegorna är, utöver rätt yrkeskompetens, de som de allra flesta värdesätter hos en bra jobbarkompis.
– Jag önskar mig nya glada och trevliga kollegor med mod och en portion orädsla. Ju mer förståelse och kunskap man skaffar sig om kundens verksamhet desto mer lär man sig, tycker jag. Vill man utvecklas i sin yrkesroll finns alla möjligheter här. Min upplevelse är att jag kan påverka min arbetssituation och arbeta i projekt som stämmer med det jag vill göra, berättar Karolin Albinsson med glädje i rösten innan hon hastar vidare med förberedelserna inför kvällens rekryteringsmingel.

Länkar:

Tycker du att Netgain verkar vara arbetsplatsen för dig? Hann du inte träffa Karolin och de andra på Netgain på minglet i Karlstad tidigare i våras? Kika in på vår karriär-sida, kanske är just du den vi söker!

Vill du besöka något av våra kontor för att känna på Netgainkänslan hittar du oss här.

Dela

Föregående nyhet
Christer Ljungberg ny styrelseordförande i Netgain AB
Nästa nyhet
Lagkänsla med bra driv kännetecknar oss på Netgain

Fler nyheter

Alla

Nytt kontor i Malmö

Pressmeddelande 2021-09-07 Netgain öppnar kontor i Malmö För att möta en ökad efterfrågan öppnar Netgain nu även ett…
Alla

Roboten GÅrdon

Pressmeddelande 2021-06-30 Roboten GÅrdon frigör tid för mer värdeskapande aktiviteter Gästrike återvinnare automatiserade ärendehandläggningen för två ärendetyper gällande…
Meny