Netgain Campus

Vill du sätta dina teoretiska kunskaper på prov?

Vi erbjuder både praktikplatser och studentanställningar med mål om anställning efter examen!

Bli en rockstar!

Att bli en ”Rockstar” på Netgain är en spännande resa på både små stigar och stora motorvägar. Du kommer att gå igenom med- och motgångar, alltid i syfte att lära. Det spelar ingen roll om du är trummis, sångare eller gitarrist – vi har en plats för alla – Bara du själv har driv och nyfikenhet, samt tålamod.

Vi älskar det vi gör och vårt engagemang och kundfokus är skillnaden som gör skillnad. Hos oss påverkar du din egen resa med hjälp och stöd från din chef och likasinnade kollegor. För oss är det viktigt med individuell utveckling då vi tror att det bygger starka team. I ett öppet klimat där lärande och samarbete i kombination med gapskratt stimulerar, inte bara dig som expert, utan dig som människa. Vi vet att det är människan som gör skillnad och därmed fokuserar vi, i allt vi gör, på att skapa så bra förutsättningar som möjligt, för att lyckas, må bra och ha grymt roligt!

Hur är det att göra praktik på Netgain?

Elin och Ellinor har gått olika vägar

Elin och Ellinor var under studietiden en del av Netgain Academy och fick anställning direkt efter examen. Vi lät Elin och Ellinor berättar mer om sina resor!

Elin Lindgren

System Developer

Vilka förutsättningar kan en praktik skapa? Vad gör en System Developer hos Netgain? Varför älskar jag att arbeta hos Netgain? Det tänker jag svara på!

Under min praktik arbetade jag efter en praktikplan som bestod av olika delar, såsom en del där jag skulle lära mig ServiceNow med ett mål att certifiera mig som System Administrator. En annan del bestod av kundmöten som jag fick sitta med under där syftet var att jag i första hand skulle förstå teknisk terminologi. För att uppnå syftet antecknade jag begrepp under mötenas gång som jag sedan fick förklarade för mig, dessutom fick jag läsa dokumentation om projekten som mötena berörde. Tillsammans skapade dessa delar en stabil grund inför en anställning som System Developer. Det insåg jag den sista veckan på praktiken när jag klev på mitt kunduppdrag inom förvaltningsarbete av ServiceNow.

Rollen som System Developer hos Netgain kan se väldigt varierad ut beroende på kunduppdrag och kompetens. Inom mitt kunduppdraget arbetar jag med att delegera arbete inom förvaltningsgruppen, lösa användares problem som relaterar till ServiceNow samt att utveckla funktionalitet inom ServiceNow. Det är något som jag tycker är väldigt roligt eftersom ingen dag är den andra lik. Det finns alltid någonting som kan utvecklas i ServiceNow, dokumentation att skriva samt nya områden att lära sig.

Anledningar till varför jag älskar att arbeta hos Netgain:

  • Det inkluderande klimatet, att alla ställer upp för varandra, oavsett om man arbetar på kontoret eller på distans
  • Uppmuntran till att certifiera sig och bli vassare i sin kompetens
  • Kärleken alla Netgainare har till fika, vilket är viktigt för mig som älskar att baka

Om du vill veta mer om praktiken jag utförde eller min roll som System Developer är du välkommen att höra av dig!

Ellinor Fagerholm

Business Analyst

Om du pluggar eller är inne på att söka traineeprogrammet hos oss så är du troligtvis i samma sits som jag var för ett år sedan. Mina tankar snurrade kring: Vad vill jag göra efter examen? Vad kan jag göra? Kommer jag ha nytta av det jag lärt mig på universitetet? 

Jag har en bakgrund inom både Human Resources och systemvetenskap vilket gjorde att jag gärna ville kombinera dessa två inriktningar i arbetslivet. Jag började på Netgain vintern 2021 genom en timanställning vid sidan av mina studier och fick under ett halvår möjlighet att utbilda mig inom ServiceNow, ta certifikat samt påbörja min utveckling ute hos kund. Upplägget fungerade perfekt för mig då jag hade tid att lägga utöver studierna och gärna ville ha in en fot i arbetslivet innan examen.

På Netgain jobbar jag idag som Business Analyst inom bland annat HR-modulen i ServiceNow. I min roll stöttar jag kunder i att ta fram och definiera krav utifrån deras verksamhetsbehov. Kraven omvandlas sedan till lösningar i systemet genom egen utveckling eller med hjälp av mina utvecklarkollegor. Så sammanfattningsvis upplever jag att mina två inriktningar, människor och IT, var perfekta för mina arbetsuppgifter på Netgain.

Topp 3 varför jag trivs på Netgain:
1.Kollegorna
2.Kollegorna!
3.Sa jag kollegorna?
(4. Och spännande arbetsuppgifter)

Hoppas vi hörs framöver!

Vilken roll passar dig?

Business Analyst

En Business Analyst (BA) är en problemlösare, en tolk mellan Business och IT, en person som tar verktygen som finns och skapar möjligheter. I rollen som BA analyserar du de krav som kommer fram och hittar bästa möjliga lösning. I denna roll är det ett plus att vara strukturerad och processinriktad, men samtidigt även agil och flexibel i sitt arbete.

En Business Analyst (BA) är en problemlösare, en tolk mellan Business och IT, en person som tar verktygen som finns och skapar möjligheter. I rollen som BA analyserar du de krav som kommer fram och hittar bästa möjliga lösning. I denna roll är det ett plus att vara strukturerad och processinriktad, men samtidigt även agil och flexibel i sitt arbete.

Utvecklare

Du drivs av att utvecklas i kreativa, agila och engagerade team där ni sätter er in i kundens problem och utmaningar för att kunna bidra till en riktigt bra leverans. Du är nästan nördigt intresserad av teknik och strävar alltid efter att utvecklas och lära dig nytt.

Du drivs av att utvecklas i kreativa, agila och engagerade team där ni sätter er in i kundens problem och utmaningar för att kunna bidra till en riktigt bra leverans. Du är nästan nördigt intresserad av teknik och strävar alltid efter att utvecklas och lära dig nytt.

Detta är Netgain

Engagerande och drivna

Vi går inte till arbetet för att vi måste, vi älskar det vi gör och har en genuin passion för våra uppgifter. Därför är det naturligt för oss att göra allt för att inte bara nå utan också överträffa våra kunders förväntningar.

Vi strävar alltid efter att utmana oss själva och vi är varken rädda för att tänka nytt eller pröva nya lösningar. Vi vill leda utvecklingen i vår bransch och vi tror på oss själva, på varandra och vår vision.

Vi är stolta över att vara en del av Netgain och över det värde som vi bidrar med för människor, företag och samhället i stort.

Hjälpsamma och inkluderande

Tillsammans gör vi varandra bättre och vi gläds åt både våra kollegors och kunders framgångar. Vi har en genuin vilja att hjälpa andra att lyckas och vi har alltid kundens bästa i åtanke.

Vi behandlar alla människor med respekt och möter det okända med nyfikenhet. Vi tror helhjärtat på ett öppet klimat där glädje och gemensamt lärande skapar riktigt starka team.

Vi tar alla ett ansvar för att skapa ett så bra klimat som möjligt för att alla ska må bra och ha grymt kul tillsammans.

Har du frågor?
Tveka inte! Hör av dig till mig