Mats Berthem – Ny vd hos Netgain

Alla

Mitt i sommaren tillträdde Mats Berthem som vd hos Netgain. Han har en gedigen erfarenhet  från olika branscher som telekom, energi och IoT. Nu är hösten här och Mats har siktet inställt på utveckling samtidigt som han vill behålla den entreprenörsdrivna andan som alltid har funnits hos Netgain.

Hur kommer det att märkas att det är Mats Berthem som är vd på Netgain?
  – Att jag gillar och drivs av utveckling och förändring. Jag vill skapa utrymme för var och en i vårt team att göra det de är allra bäst på. Samtidigt är det viktigt att alla är överens och vet vart vi ska. Det är min uppgift att skapa förutsättningarna så att vi lyckas.

Vilka är dina styrkor som ledare?
– Jag är tydlig och målmedveten. Jag tror på ett teambaserat ledarskap där alla medarbetarna är med och bidrar.

Vilka är dina största utmaningar?
  – Bolaget har ökat 20-25 % i omsättning varje år sedan starten. Att fortsätta utveckla Netgain i samma fina takt samtidigt som vi ska anpassa oss för framtiden är en utmaning som jag ser fram emot.

Hur vill du att dina medarbetare ska uppfatta dig?
  – Jag vill att de ska känna att det är högt i tak. Jag vill skapa ett öppet klimat. Det finns mycket som jag vill förändra, men vi får inte glömma entreprenörskulturen i bolaget. Den goda kraften vill jag föra framåt i tydlighetens tecken.

Hur kommer omvärlden märka att Netgain har fått en ny vd?
– Vi kommer att bli mer synliga båda hos våra kunder och på arenor i olika branscher. Våra tjänster kommer att paketeras på ett tydligare sätt. Jag vill att framtida kunder vet vad Netgain gör och hur vi kan stödja dem i deras digitala transformation. Vi kommer också att behöva rekrytera fler duktiga medarbetare. Håll utkik!

Vad har hänt hos Netgain om ett år om det blir precis som du vill ha det?
  – Vi har uppnått våra högt uppsatta ekonomiska mål. Idag är Netgain starka inom den offentliga sektorn. Vi vill växa mer på den privata sidan också. Jag vill att vi har gått ifrån att prata automation av IT-processer till automation av företags olika verksamhetsprocesser och tjänster. Under det närmaste verksamhetsåret gör vi oss redo för framtiden för att möta kunderna på bästa sätt.

Netgain hjälper organisationer att få kontroll på tjänsteleveranser via självbetjäning och beställningsautomation. Vi hjälper företag att digitalisera och implementera automatiseringen av verksamhetens processer och tjänster.

2015 omsatte Netgain 53 MSEK. Vi finns i Stockholm, Karlstad och Göteborg. Just idag arbetar cirka 40 medarbetare på Netgain. Vill du bli en av oss eller veta mer om företaget? Läs mer på netgain.se 

2016-08-01

Dela

Föregående nyhet
Huddinge kommun väljer Netgain för uppföljning av sin IT-verksamhet
Nästa nyhet
Ninetech förvärvar Smartsourcing AB

Fler nyheter

Alla

Vi firar när vi lyckas!

Lyckad implementation av People Journey & Digital On-/Offboarding Under 2021 var vi med och implementerade People Journey &…
Meny