Noll prestige, hög kompetens och hundra driv, är Netgain för mig

Från volleyboll på elitnivå till en roll som Business Analyst hos Netgain är inga konstigheter om man frågar Mattias Johannesson. Teamkänslan och drivet har han hittat i nya former. Att hjälpa Netgains kunder på deras digitala resa är Mattias nya utmaning.

Varför sökte du dig till Netgain?
– Det var Netgain som hittade mig kan man säga. En kollega från ett tidigare jobb kontaktade mig. Jag hade stött på Netgain när vi hade jobbat hos samma kund tidigare, men visste inte så mycket om företaget. Efter att ha fått chansen att lära känna Netgain lite bättre tog jag steget. Det kändes spännande och utmanande att prova på något nytt.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
– Just nu jobbar jag i två olika projekt hos två olika kunder. I det ena projektet har jag precis haft ett avstämningsmöte med teamet som består av kollegor från Netgain och från kunden. I det andra projektet står Netgain för projektledningen medan den tekniska biten sköts av ett annat företag. Båda projekten är inne i slutfasen och vi är inne i en intensiv period av tester och en tät kunddialog.. Jag gillar variationen lika mycket som att försöka hjälpa kunden framåt på den digitala resan.

Beskriv din roll.
– Jag är kundens bollplank. Det är främst operativa frågor med även del strategiska kring hur man kan effektivisera processerna med hjälp av Netgains lösningar. Min uppgift är att vårda och utveckla våra kundrelationer. Jag har mycket kundkontakt och träffar mina kunder ungefär hälften av min arbetstid. Det känns som en bra mix.

Vilket stöd får du från Netgain i din arbetsroll?
– När jag började i höstas gick jag bredvid den tidigare projektledaren en kortare tid. Jag gick också en introduktionsutbildning. Efter det blev det direkt in i hetluften, men jag kände hela tiden att jag hade stöttning från min chef. Netgain har också. löpande interna workshops kring olika ämnen där jag ofta deltar. Antingen ses vi via Skype eller så möts vi på riktigt.

Vad tycker du kännetecknar Netgain som företag?
– Vi har en enorm kompentens inom vår nisch, samtidigt som alla har ett driv i att vilja hjälpa kunden framåt. Det finns en prestigelöshet och en känsla av att alla hjälps åt, som jag verkligen värdesätter.

Varför ska man söka sig till Netgain?
– Om man vill vara med på en resa och växa tillsammans med andra på ett sätt som man kanske inte kan göra hos ett stort företag, är Netgain helt rätt ställe.

Är du eller någon du känner redo för nya utmaningar hos Netgain? Kika in här så hittar du alla lediga tjänster hos oss just nu.

Dela

Föregående nyhet
Vitalis 21-23 maj 2019 – Netgain kan Service Automation
Nästa nyhet
Träffa Netgain på Offentliga Rummet 2019

Fler nyheter

Alla

Nytt kontor i Malmö

Pressmeddelande 2021-09-07 Netgain öppnar kontor i Malmö För att möta en ökad efterfrågan öppnar Netgain nu även ett…
Alla

Roboten GÅrdon

Pressmeddelande 2021-06-30 Roboten GÅrdon frigör tid för mer värdeskapande aktiviteter Gästrike återvinnare automatiserade ärendehandläggningen för två ärendetyper gällande…
Meny