ServiceNow förvärvar RPA-bolag

Netgain ser med spänning fram emot satsningen som ServiceNow gör inom Robot Process Automation (RPA). Läs vad Anna Eldh och Mats Bringefalk, Platform Leads på Netgain, säger om ServiceNows senaste bolagsköp inom RPA

I veckan släppte ServiceNow nyheten om sin senaste satsning inom RPA-området, i samband med uppköpet av RPA-bolaget Intellibot. ServiceNow berättar att uppköpet kommer i en tid då allt fler organisationer har ett behov av krossfunktionell automation, där RPA blir ett sätt att skapa full automation även i legacy-system där det tidigare ofta varit nödvändigt med manuell handpåläggning. 

Mats Bringefalk och Anna Eldh, specialister inom RPA och ServiceNow på Netgain, ser med stor nyfikenhet fram emot ServiceNows satsning. 

Mats: ”Vi på Netgain har under många år arbetat inom RPA-området och förstår både processerna och den digitala arbetskraften som efterfrågas av allt fler organisationer. Vi har under en lång tid varit partner till UiPath, en etablerad RPA-leverantör, och infört flertalet robotar hos våra kunder. Att ServiceNow nu vill bredda sitt erbjudande och sin kunskap inom RPA ser vi som ett naturligt steg som kommer att ge synergieffekter och ökad automatisering.”

Anna fortsätter: ”Att ServiceNow, som tidigare främst integrerat till externa RPA-lösningar nu breddar sitt erbjudande inne i plattformen tror vi kommer att skapa ett stort värde för våra befintliga ServiceNow-kunder. Vi ser idag ServiceNow-kunder som inte kan nå äldre system i organisationen med hjälp av integrationer, och där en robot behöver bli lösningen. Styrkan i att sätta upp en robot i ServiceNow på liknande sätt som vi idag bygger automationsflöden är något vi ser fram emot!”

Läs ServiceNow pressrelease här

Läs fler nyheter

Netgains syn på hur offboardingrisker kan minska med automatiserade processer i ServiceNow

Den nyligen publicerade artikeln ”Så ser du till att en anställd som slutar inte blir en risk” i Computer Sweden (2023-08-07) beskriver ett antal ...

2:a plats i Great Place to Work

Vi är oerhört stolta! Vi på Netgain är oerhört stolta och glada över att meddela att vi har fått en hedrande 2:a placering i kategorin medelstora organisationer 50-249 anställda i Sverige av ...

Netgain tecknar avtal med Inera initialt värt över 30 miljoner

Netgain har tecknat ett fyraårigt avtal med Inera initialt värt över 30 miljoner, avtalet innehåller option på förlängning till totalt 8 år.