Vi lanserar Netgain Campus

Pressmeddelande 2021-03-11

I förra veckan smyglanserade Netgain sin nya satsning – Netgain Campus! Trots att eventet behövde genomföras digitalt blev det succé då hela 40 studenter från Systemvetarprogrammet på Linköpings Universitet valde att medverka.

Netgain Campus är ett upplägg som tagits fram för att förbereda studenterna på livet som relationskonsult inom IT redan under studietiden. Det gör dem till bättre rustade konsulter och ger dessutom förutsättningarna för en raketstart på karriären. Deltagarna har möjlighet att söka såväl praktikplatser som studentanställningar, beroende på hur långt man kommit i sin utbildning. På Netgain Campus erbjuds studenterna självklart också mentorskap och stöd från Netgains medarbetare. Hjälpsamhet, engagemang och inkludering är viktiga delar i företagets kultur och något som också ska forma de nya talangerna.

– Vi på Netgain älskar det vi gör och här får alla chansen att påverka sin egen resa, oavsett var man befinner sig i karriären. Denna satsning går hand i hand med vår värdegrund som är byggd på engagemang och samarbete mellan alla Netgainare, säger Julia Sandblom Wideman, rekryterings- och talangutvecklare på Netgain.

Eventet genomfördes tillsammans med Systerskapet från Linköpings Universitet. De lägger extra tid och engagemang på att stärka gemenskapen och sammanhållningen mellan alla studenter på programmet samt arbetar aktivt för att locka fler tjejer till Systemvetenskap och på så sätt bidra till ökad jämställdhet i IT-branschen.

– Vi är superglada över vårt samarbete med Netgain, praktiken är en bra möjlighet och en win-win situation för alla parter. Vi som studenter får chansen att testa på arbetslivet och Netgain får chansen att lära känna oss. Det är ett jättebra sätt för oss studenter att få fart på karriären redan under studietiden, säger Claudia Wahman och Rebecca Persson, Näringslivsansvariga i Systerskapet.

Att engagera studenter och nyutexaminerade tidigt i karriären är inte bara något som Netgain ser som en stor fördel kopplat till företagets tillväxt. I en bransch där kundernas förväntan är hög på prestation från dag ett kan man genom Netgain Campus säkerställa utbildade och mycket väl förberedda konsulter.

– Att snabbt få möjlighet att komplettera sin universitetsutbildning med branschspecifik kompetens och teknik – inte minst affärs- och konsultmannaskap – är inget som universitet erbjuder idag. Här tar Netgain eget ansvar med upplägget och innehållet i Netgain Campus. Målet är givetvis att fånga de mest nyfikna och bästa studenterna till att i slutändan bli Netgainare. Men vi vill också så tidigt som möjligt ge dem en så stor insikt i arbetslivet som möjligt, för att de själva ska kunna göra rätt val, avslutar Per Axelsson, People Experience Manager på Netgain.

För att komma till vårt pressrum på Cision – Klick här!

Läs fler nyheter

Svenska Kraftnät går live med ServiceNow ITSM on-premise för en effektivare ärendehantering

Netgain AB, Sveriges största specialistbolag inom ServiceNow, har tillsammans med ATEA Sverige, genomfört en framgångsrik lansering av Svenska Kraftnäts ITSM on-premise. Detta projekt markerar ...

Netgains syn på hur offboardingrisker kan minska med automatiserade processer i ServiceNow

Den nyligen publicerade artikeln ”Så ser du till att en anställd som slutar inte blir en risk” i Computer Sweden (2023-08-07) beskriver ett antal ...

2:a plats i Great Place to Work

Vi är oerhört stolta! Vi på Netgain är oerhört stolta och glada över att meddela att vi har fått en hedrande 2:a placering i kategorin medelstora organisationer 50-249 anställda i Sverige av ...