Service Automation

Vi på Netgain är specialister på att automatisera processer och tjänster, och hjälper ditt företag eller organisation till automation på ett enkelt, snabbt och rationellt sätt.

Vad är Service Automation?

Service Automation innebär att leverera tjänster/service på ett helt automatiserat sätt. Användaren kan då sköta sina ärenden när som helst på dygnet, med hjälp av någon form av portal eller app. Om tjänsten är väldesignad behöver användaren inte ha kontakt med någon från företaget som erbjuder tjänsten. 

Service Automation är också processen att integrera olika system och verktyg i automatiserade processer i olika lager och skapa ett enhetligt gränssnitt för alla arbetsflöden. Det bidrar till att genomlysa företagets affärsflöden och hjälper till att slimma serviceprocessen.

Därför ska du arbeta med automatiserade tjänster

Dagens konsumenter har flyttat ut på nätet och är vana vid sömlösa digitala upplevelser, hela vägen från informationssökning till köp och reklamation. De förväntar sig hög service, snygg design och att snabbt kunna lösa sina ärenden. Samma sak för medarbetarna – de vill snabbt kunna lösa sina HR- och IT-relaterade ärenden till exempel, vara produktiva och känna att de arbetar på ett modernt företag.

Den ökande efterfrågan på automatiserade tjänster – externt och internt – i kombination med faktorer som GDPR och ökade krav på informationshantering gör att Service Automation idag är ett måste.  

Fördelar med Service Automation

Förbättrade användarupplevelser

I och med att alla tjänster är baserade på data kan man leverera rätt service och tjänster till kunder och medarbetare.

Bättre service

Olika ärenden skickas direkt till rätt personer på rätt avdelning, och blir därmed snabbare åtgärdade.

Höjd produktivitet

Eftersom medarbetarna inte behöver spendera mer tid än nödvändigt på serviceärenden kan de ägna sig åt sitt arbete istället.

Automatiserade tjänster gör livet enklare

Det finns mängder av applikationer för Service Automation. Oavsett verksamhet handlar det om att ge bästa möjliga service, vilket i sin tur leder till glada kunder och nöjda medarbetare!

  • SjälvbetjäningKunderna kan spåra de paket som de har skickat liksom paketen de väntar leverans på. De kan spåra leveranser och betala online, utan att du behöver göra något.
  • Email Response Management Systems (ERMS)Gör det möjligt att skicka skräddarsydda automatiska svarsmail till ett stort antal mottagare. Inklusive stavningskontroll på flera språk, mätdata och färdiga designmallar.
  • ReservdelshanteringFältteknikerna har alltid tillgång till aktuell status på reservdelslagret. De kan kolla om det finns reservdelar hos kollegorna eller på det lokala byggvaruhuset. Samt hantera felanmälan av olika slag.
  • SchemaläggningSchemalägg serviceteknikernas arbete utifrån timmar, dagar eller månader. Systemet håller koll på individens specialkompetens, tillgänglighet, timkostnad och så vidare. Liksom kundens uppgifter, öppettider, adress, serviceåtgärd och serviceavtal.
  • PersonalhanteringGör det lätt att hålla reda på medarbetare, konsulter och timanställda vare sig de jobbar hemma, är spridda över världen eller befinner sig i olika tidszoner.

Netgains erbjudande inom
Service Automation

Allt vi gör på Netgain handlar om att automatisera processer och tjänster, i större eller mindre omfattning. Vi digitaliserar och automatiserar arbetsuppgifter och flöden för alla typer av uppdragsgivare och verksamheter. Vi gör endast en sak, och vi gör det bra. Har du några funderingar kring Service Automation eller automatisering?

Vill du veta mer? Kontakta oss så hör vi av oss!