Svenska Kraftnät går live med ServiceNow ITSM on-premise för en effektivare ärendehantering

Netgain AB, Sveriges största specialistbolag inom ServiceNow, har tillsammans med ATEA Sverige, genomfört en framgångsrik lansering av Svenska Kraftnäts ITSM on-premise. Detta projekt markerar ytterligare ett steg i den gemensamma strävan att erbjuda innovativa och säkra automatiserade processer för att förbättra och effektivisera verksamhetens IT.

Den genomförda implementationen moderniserar samtliga flöden inom ITSM. Utöver ärendehantering av bland annat Incident, Problem, Request och Change har Svenska Kraftnät även implementerat en helt ny CMDB-lösning som möjliggör en högre grad av säkerhet och pålitliga data att fatta beslut utifrån.

Detta är den största av tre golive-tillfällen där det första tillfället fungerat som en pilot för ett mindre antal användare som börjat använda systemet i specialutvecklade verksamhetsnära applikationer som är framtagna på samma plattform – ServiceNow.

Om Netgain AB:

Netgain är ett svenskt specialistbolag inom ServiceNow med 60 medarbetare fördelade på fyra kontor i Sverige (Stockholm, Norrköping, Östersund och Göteborg). 

Vi är experter på att digitalisera och automatisera med ServiceNow

”Vårt arbete frigör inte bara tid och resurser, det skapar även bättre användarupplevelser, högre säkerhet och ökad hållbarhet.”

Om Svenska Kraftnät:

Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling.

”Vi är den myndighet som ansvarar för att det svenska kraftsystemet är hållbart, säkert och kostnadseffektivt.”

Läs fler nyheter

Netgains syn på hur offboardingrisker kan minska med automatiserade processer i ServiceNow

Den nyligen publicerade artikeln ”Så ser du till att en anställd som slutar inte blir en risk” i Computer Sweden (2023-08-07) beskriver ett antal ...

2:a plats i Great Place to Work

Vi är oerhört stolta! Vi på Netgain är oerhört stolta och glada över att meddela att vi har fått en hedrande 2:a placering i kategorin medelstora organisationer 50-249 anställda i Sverige av ...

Netgain tecknar avtal med Inera initialt värt över 30 miljoner

Netgain har tecknat ett fyraårigt avtal med Inera initialt värt över 30 miljoner, avtalet innehåller option på förlängning till totalt 8 år.