Vi lanserar Netgain Campus

Pressmeddelande 2021-03-11

I förra veckan smyglanserade Netgain sin nya satsning – Netgain Campus! Trots att eventet behövde genomföras digitalt blev det succé då hela 40 studenter från Systemvetarprogrammet på Linköpings Universitet valde att medverka.

Netgain Campus är ett upplägg som tagits fram för att förbereda studenterna på livet som relationskonsult inom IT redan under studietiden. Det gör dem till bättre rustade konsulter och ger dessutom förutsättningarna för en raketstart på karriären. Deltagarna har möjlighet att söka såväl praktikplatser som studentanställningar, beroende på hur långt man kommit i sin utbildning. På Netgain Campus erbjuds studenterna självklart också mentorskap och stöd från Netgains medarbetare. Hjälpsamhet, engagemang och inkludering är viktiga delar i företagets kultur och något som också ska forma de nya talangerna.

– Vi på Netgain älskar det vi gör och här får alla chansen att påverka sin egen resa, oavsett var man befinner sig i karriären. Denna satsning går hand i hand med vår värdegrund som är byggd på engagemang och samarbete mellan alla Netgainare, säger Julia Sandblom Wideman, rekryterings- och talangutvecklare på Netgain.

Eventet genomfördes tillsammans med Systerskapet från Linköpings Universitet. De lägger extra tid och engagemang på att stärka gemenskapen och sammanhållningen mellan alla studenter på programmet samt arbetar aktivt för att locka fler tjejer till Systemvetenskap och på så sätt bidra till ökad jämställdhet i IT-branschen.

– Vi är superglada över vårt samarbete med Netgain, praktiken är en bra möjlighet och en win-win situation för alla parter. Vi som studenter får chansen att testa på arbetslivet och Netgain får chansen att lära känna oss. Det är ett jättebra sätt för oss studenter att få fart på karriären redan under studietiden, säger Claudia Wahman och Rebecca Persson, Näringslivsansvariga i Systerskapet.

Att engagera studenter och nyutexaminerade tidigt i karriären är inte bara något som Netgain ser som en stor fördel kopplat till företagets tillväxt. I en bransch där kundernas förväntan är hög på prestation från dag ett kan man genom Netgain Campus säkerställa utbildade och mycket väl förberedda konsulter.

– Att snabbt få möjlighet att komplettera sin universitetsutbildning med branschspecifik kompetens och teknik – inte minst affärs- och konsultmannaskap – är inget som universitet erbjuder idag. Här tar Netgain eget ansvar med upplägget och innehållet i Netgain Campus. Målet är givetvis att fånga de mest nyfikna och bästa studenterna till att i slutändan bli Netgainare. Men vi vill också så tidigt som möjligt ge dem en så stor insikt i arbetslivet som möjligt, för att de själva ska kunna göra rätt val, avslutar Per Axelsson, People Experience Manager på Netgain.

För att läsa mer om Netgain Campus – Klickar här!
För att komma till vårt pressrum på Cision – Klick här!

För mer information:

Per Axelsson
People Experience & HR Lead
per.axelsson@netgain.se
072-143 3502 

Julia Sandblom Wideman
Talent Acquisition Manager
julia.sandblom@netgain.se
076-861 49 54

Karriär på Netgain!

Netgain Campus

Vill du sätta dina teoretiska kunskaper på prov? Vi erbjuder både praktikplatser och studentanställningar, med mål om anställning efter examen.

Läs mer

Ta nästa steg i din karriär

Vi växer så det knakar och har flera roliga projekt igång tillsammans med spännande kunder. Därför behöver vi bli fler och hoppas att du vill ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss!

Läs mer

Trainee på Netgain

Brinner du för digitalisering och automatisering precis som vi gör? Vill du få en raketstart på din karriär? Sök då till vårt Traineeprogram och bli en Netgainare du också.

Läs mer
Föregående inlägg
Center of Excellence (CoE) för framgångsrik automatisering
Nästa inlägg
Lyckas med din CMDB-implementation!

Fler nyheter

Meny