Netgain Campus

Netgain Campus är ett upplägg som tagits fram för att förbereda dig som student på livet som konsult inom IT redan under studietiden. Det gör dig till en bättre rustad konsult och ger dessutom förutsättningarna för en raketstart på karriären.

Bli en Rockstar

Att bli en ”Rockstar” på Netgain är en spännande resa på både små stigar och stora motorvägar. Du kommer att gå igenom med- och motgångar, alltid i syfte att lära. Det spelar ingen roll om du är trummis, sångare eller gitarrist – vi har en plats för alla – Bara du själv har driv och nyfikenhet, samt tålamod.

Vi älskar det vi gör och vårt engagemang och kundfokus är skillnaden som gör skillnad. Hos oss påverkar du din egen resa med hjälp och stöd från din chef och likasinnade kollegor. För oss är det viktigt med individuell utveckling då vi tror att det bygger starka team. I ett öppet klimat där lärande och samarbete i kombination med gapskratt stimulerar, inte bara dig som expert, utan dig som människa. Vi vet att det är människan som gör skillnad och därmed fokuserar vi, i allt vi gör, på att skapa så bra förutsättningar som möjligt, för att lyckas, må bra och ha grymt roligt!

Elin och Ellinor har gått olika vägar

Elin och Ellinor var under studietiden en del av Netgain Campus och fick anställning direkt efter examen. Vi lät dem dela med sig av sina erfarenheter här!

Elin Lindgren
Utvecklare

Läs om Elins resa här

Vilka förutsättningar kan en praktik skapa? Vad gör en System Developer hos Netgain? Varför älskar jag att arbeta hos Netgain? Det tänker jag svara på!

Under min praktik arbetade jag efter en praktikplan som bestod av olika delar, såsom en del där jag skulle lära mig ServiceNow med ett mål att certifiera mig som System Administrator. En annan del bestod av kundmöten som jag fick sitta med under där syftet var att jag i första hand skulle förstå teknisk terminologi. För att uppnå syftet antecknade jag begrepp under mötenas gång som jag sedan fick förklarade för mig, dessutom fick jag läsa dokumentation om projekten som mötena berörde. Tillsammans skapade dessa delar en stabil grund inför en anställning som System Developer. Det insåg jag den sista veckan på praktiken när jag klev på mitt kunduppdrag inom förvaltningsarbete av ServiceNow.

Rollen som System Developer hos Netgain kan se väldigt varierad ut beroende på kunduppdrag och kompetens. Inom mitt kunduppdraget arbetar jag med att delegera arbete inom förvaltningsgruppen, lösa användares problem som relaterar till ServiceNow samt att utveckla funktionalitet inom ServiceNow. Det är något som jag tycker är väldigt roligt eftersom ingen dag är den andra lik. Det finns alltid någonting som kan utvecklas i ServiceNow, dokumentation att skriva samt nya områden att lära sig.

Anledningar till varför jag älskar att arbeta hos Netgain:

  • Det inkluderande klimatet, att alla ställer upp för varandra, oavsett om man arbetar på kontoret eller på distans
  • Uppmuntran till att certifiera sig och bli vassare i sin kompetens
  • Kärleken alla Netgainare har till fika, vilket är viktigt för mig som älskar att baka

Om du vill veta mer om praktiken jag utförde eller min roll som System Developer är du välkommen att höra av dig!

Ellinor Fagerholm
Business Analyst

Läs om Ellinors resa här

Om du pluggar eller är inne på att söka traineeprogrammet hos oss så är du troligtvis i samma sits som jag var för ett år sedan. Mina tankar snurrade kring: Vad vill jag göra efter examen? Vad kan jag göra? Kommer jag ha nytta av det jag lärt mig på universitetet? 

Jag har en bakgrund inom både Human Resources och systemvetenskap vilket gjorde att jag gärna ville kombinera dessa två inriktningar i arbetslivet. Jag började på Netgain vintern 2021 genom en timanställning vid sidan av mina studier och fick under ett halvår möjlighet att utbilda mig inom ServiceNow, ta certifikat samt påbörja min utveckling ute hos kund. Upplägget fungerade perfekt för mig då jag hade tid att lägga utöver studierna och gärna ville ha in en fot i arbetslivet innan examen.

På Netgain jobbar jag idag som Business Analyst inom bland annat HR-modulen i ServiceNow. I min roll stöttar jag kunder i att ta fram och definiera krav utifrån deras verksamhetsbehov. Kraven omvandlas sedan till lösningar i systemet genom egen utveckling eller med hjälp av mina utvecklarkollegor. Så sammanfattningsvis upplever jag att mina två inriktningar, människor och IT, var perfekta för mina arbetsuppgifter på Netgain.

Topp 3 varför jag trivs på Netgain:
1.Kollegorna
2.Kollegorna!
3.Sa jag kollegorna?
(4. Och spännande arbetsuppgifter)

Hoppas vi hörs framöver!

Vill du veta mer?

Kontakta Julia